www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εκτός ελέγχου τα χρέη του Δημοσίου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τεχνοκράτες της τρόικας που επισκέφτηκαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Ελληνική Στατιστική. Ανακάλυψαν ότι τα χρέη του Δημοσίου όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά πλέον βρίσκονται… εκτός έλεγχου!

Υπουργεία, Δημόσιες επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία δήμοι και κοινότητες χρωστούν κοντά στα 9 δισ. ευρώ και σχέδιο ρύθμισης οφειλών υπάρχει μονό για τα παλιά χρέη των νοσοκομείων ύψους 5,3 δισ. ευρώ.

Ασφαλιστικό

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα έκαναν φύλο και φτερό τις πολυσέλιδες αναλογιστικές μελέτες για 4 τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να αποτυπώσουν τις δίκες τους εκτιμήσεις για συνταξιοδοτικές δαπάνες έως το 2060 κάτι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα μπει νέο μαχαίρι
στις επικουρικές ή και στις κυρίες συντάξεις το καλοκαίρι.

Ενιαίο Μισθολόγιο

Ασφυκτική είναι η πίεση για να ολοκληρωθεί το σχέδιο του Νέου Μισθολογίου στο Δημόσιο όπου θα πρέπει να αποτυπώνονται η διάρθρωση και το ύψος των αμοιβών καθώς και το σχέδιο κατανομής του προσωπικού έως 2013.

Κυβέρνηση και τρόικα περνούν από κόσκινο όλα τα επιδόματα, και ζητούν σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα και τη θέση ευθύνης.

Οι τεχνοκράτες ζητούν να διασφαλιστεί και το "πάγωμα" του μισθολογικού κόστους.

ΔΕΚΟ

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, ειδικά όσον αφορά στο πλεονάζον προσωπικό, αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς η τρόικα προβληματίζεται για την αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων φόρων.

Νέα Μέτρα

Για να πάρει το πράσινο φως από την τρόικα και να εκταμιευτεί η τέταρτη δόση των 15 δισ. ευρώ το οικονομικό επιτελείο είναι υποχρεωμένο, να παρουσιάσει στην τρόικα το σχέδιο δράσης για την περίοδο 2012 - 2014, με νέα και σκληρά μέτρα που θα φέρουν στα κρατικά ταμεία 12,8 δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: