www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Το κύμα παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στο επίκεντρο του Συμβουλίου της ΕΕ

Η Συμφωνία Επανεισδοχής μη νόμιμων μεταναστών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ιδιαιτερότητα ως του πλέον πληττομένο κράτος - μέλος από τη μη νόμιμη μετανάστευση που προέρχεται από την Τουρκία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί και την κύρια χώρα διέλευσης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών προς την ΕΕ.

Προς αυτή την κατεύθυνση και από κοινού με υπουργούς άλλων κρατών-μελών επισήμανε την ανάγκη να αναλάβει ρητά η Τουρκία τις υποχρεώσεις που της αναλογούν.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η υπό επεξεργασία Συμφωνία θα πρέπει να συμπληρώνει τις προσπάθειες που καταβάλει η FRONTEX με τη διεξαγωγή των κοινών
επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Σε σχέση με τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο κ.Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε την ανάγκη λήψης πολιτικών και επιχειρησιακών μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου φαινόμενα παράνομων κυκλωμάτων, διακίνησης μαύρου χρήματος και εγκλήματος μέσω διαδικτύου να μη λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο μέλλον.

Επίσης στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επεσήμανε την ανάγκη διευρυμένης διεθνούς συνεργασίας, καθώς και την ανάγκη διαρκούς μέριμνας για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: