www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δρούτσας προς Τουρκία: Αλλάξτε πολιτική για να μπείτε στην Ε.Ε.

Προϋπόθεση για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της σε σχέση με την Κύπρο, αλλιώς η ενταξιακή της πορεία θα εισέλθει σε τέλμα.

Την άποψη αυτή εξέφρασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας ενώπιον της της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Πορεία και προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Δρούτσας η Τουρκία συνεχίζει να μην εφαρμόζει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης και να μην ομαλοποιεί τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία. «Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει ένα από τα κυρίαρχα κράτη μέλη της Ένωσης, στην οποία
φιλοδοξεί να ενταχθεί. Και κυρίως εξακολουθεί να διατηρεί στο έδαφος αυτού του κράτους στρατεύματα κατοχής. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, χωρίς να τραυματίζεται η ίδια η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, ο κ. Δρούτσας προσέθεσε πως για να καταστεί η Τουρκία πλήρες μέλος, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απέναντι στα κράτη – μέλη της. «Εφόσον τηρήσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας, πρέπει να τηρήσουμε το δικό μας».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: