www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Νέα πρόσκληση σε διάλογο για το Μνημόνιο Νο. 4


Σε διάλογο για τα νέα μέτρα κάλεσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με επιστολές του προς τον Αντώνη Σαμαρά, την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τους ζητάει να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διάλογο για τη σύνταξη του Μνημονίου Νο. 4. Ήδη την πρόταση διαλόγου απέρριψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ τα μέτρα αυτά θα αφορούν κατά 3,1 δισ. ευρώ το 2012, κατά 4,7 δισ. το 2013, 8 δισ. το 2014 και 9,5 δισ. ευρώ το 2015. Το σχετικό χρονοδιάγραμμα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπως ονομάζεται, προβλέπει:

  • •Μέχρι τέλος Μαρτίου να πρέπει να έχει παρουσιαστεί το πρώτο σχέδιο του προγράμματος.
  • •Τις πρώτες μέρες του Απριλίου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα σταθερότητας με βάση το πρώτο σχέδιο ενώ στα μέσα του Απρίλη, τα μέτρα θα πάρουν την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και θα αποσταλούν στην τρόικα.
  • •Αρχές Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί το Μνημόνιο νο4 στη Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
Στο διάλογο αποδέχθηκαν να συμμετάσχουν μόνο ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων και τους ενημέρωσε για τα νέα μέτρα.

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να συμμετάσχει στο διάλογο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσκαλεί τα κόμματα σε "προσχηματικό" διάλογο και αναζητά συνενόχους για τα νέα μέτρα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει σήμερα συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της ΟΚΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: