www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Πυρήνες της Φωτιάς»


Σημαντικά στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες εβδομάδες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη και τον τραυματισμό του 21χρονου Θεόφιλου Μαυρόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να βρει νέα στοιχεία για τον ενεργοποιημένο ξανά «πυρήνα του Χολαργού» της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει ακόμη τρία άτομα, αποτυπώματα των οποίων έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο γιάφκες της οργάνωσης και τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταλήξει στην ταυτότητα ενός εξ αυτών από σειρά παρακολουθήσεων αλλά και από στοιχεία που έχουν προκύψει από τη συμπλοκή στην Πεύκη. Ωστόσο ο κύριος φόβος τους προέρχεται από τη διαπίστωση ότι η ασύλληπτη ηγετική ομάδα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με έδρα στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακή πόλη,
επιχειρεί να ενεργοποιήσει «εφεδρείες» της οργάνωσης, τις οποίες αποτελούν άτομα που δεν ήταν ως τώρα γνωστά στην Αντιτρομοκρατική.

Οι αστυνομικοί μιλούν για μια οργάνωση «χωρίς τέλος,η οποία ενεργοποιεί διαρκώς νέους- όσο και αναλώσιμους- αντιεξουσιαστές στην εκτελεστική της ομάδα». Παράλληλα κύριο μέλημά τους είναι η αποτροπή νέου χτυπήματος της «Σέχτας Επαναστατών» η οποία έχει να εμφανισθεί από τις 19 Ιουλίου 2010, όταν δολοφόνησε στην Ηλιούπολη τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια .

Η έρευνα για τη δράση της «Σέχτας» είχε προηγηθεί του περιστατικού στην Πεύκη, την περασμένη Τετάρτη, και είχε εντατικοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την ολοκλήρωση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της διερεύνησης του μακελειού του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011 και τον εντοπισμό των τεσσάρων Ρωσοπόντιων που έστησαν την ενέδρα θανάτου στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα στήνονται επιχειρήσεις για παρακολούθηση ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει στο «στόχαστρο» μια ομάδα 3-4 υπόπτων, ενώ ευρήματα φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί και από την έρευνα στα 12 καταλύματα της «Συνωμοσίας». Στοιχεία έχουν ανακύψει και από τις αναλύσεις κλήσεων κινητών τηλεφώνων ή καρτών SΙΜ που έχουν βρεθεί σε διάφορες κατοικίες υπόπτων.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επιμένουν στην εκτίμηση ότι υπάρχουν σχέσεις και «κοινά πρόσωπα» μεταξύ των δύο οργανώσεων- «Σέχτας» και «Πυρήνων». Νέα ώθηση στις έρευνες δόθηκε μετά τη σύλληψη- στις 13 Μαρτίουστη Νέα Ιωνία Βόλου δύο αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για τους οποίους εκτιμάται ότι ίσως αποτελούν συνδετικό κρίκο με τη «Σέχτα Επαναστατών». Μάλιστα λόγω της ανάπτυξης αυτής της θεωρίας των «συγκοινωνούντων οργανώσεων», οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ζητήσει έκθεση από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία να περιέχεται μακροσκοπική ανάλυση των 17 όπλων που εικονίζονται στο οπλοστάσιο της «Σέχτας»- στη φωτογραφία που συνόδεψε την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης της δολοφονίας Γκιόλια- και εκείνων που έχουν εντοπιστεί σε οπλαποθήκες των «Πυρήνων». Το σχετικό πόρισμα δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Ορισμένοι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. πάντως έχουν αναπτύξει και τηνακραία- θεωρία ότι «ίσως η φωτογραφία των όπλων της “Σέχτας” να είναι προϊόν μοντάζ με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή».



ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


Εκείνο που έχει θορυβήσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.είναι ότι δεν έχει σταματήσει η προσπάθεια αναγέννησης,ανατροφοδότησης με οπλισμό και επαναχρηματοδότησης των «Πυρήνων».Οι αξιωματικοί έχουν βρεθεί τους τελευταίους μήνες μπροστά σε δύο απόπειρες στρατολόγησης νέων μελών της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Επιπλέον,δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι παρά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχει υποστεί η συγκεκριμένη οργάνωση, εμφανίζει νέες εκτελεστικές ομάδες με νεαρούς αντιεξουσιαστές που είναι έτοιμοι για όλα,που κλέβουν οχήματα,που έχουν ενοικιάσει πιθανόν νέα οπλαποθήκη και σχεδιάζουν καινούργιο κύκλο επιθέσεων.Και όπως χαρακτηριστικά λένε οι αξιωματικοί,«μερικές φορές έχουμε την αίσθηση ότι με αυτή την οργάνωση δεν θα τελειώσουμε ποτέ.Είναι προφανές ότι κοντά στην οδό Αιόλου στην Πεύκη,όπου σημειώθηκε η συμπλοκή,υπάρχει μια νέα βάση της οργάνωσης.Σαν να έχουν βάλει στοίχημα οι οργανωτές των “Πυρήνων”ότι η ένοπλη αυτή ομάδα θα υπάρχει για πάντα. Ο,τι κι αν κάνουμε εμείς».


ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΜΕΛΗ


Το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ.είναι η ενεργοποίηση μιας νέας ομάδας των «Πυρήνων»,όπως εκτιμούν μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη.Οι αξιωματικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή του Χολαργού, όπου διέμενε ο τραυματισμένος 21χρονος,όπως και άλλα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί ως μέλη της ίδιας οργάνωσης τους τελευταίους μήνες.Στον Χολαργό αναζητείται «στέκι» που σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.τροφοδοτεί το «αντάρτικο πόλεων».

Οπως λένε υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει ή εντοπίσει περίπου 25 άτομα που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τη συγκεκριμένη οργάνωση. Ομως από τις προηγούμενες έρευνές μαςείχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στη “Συνωμοσία” αλλά δεν γνωρίζαμε την ταυτότητά τους καθώς η οργάνωση είχε φροντίσει να τους κρύψει καλά. Αποτυπώματα των τεσσάρων βρέθηκαν σε αρκετά διαμερίσματα που νοίκιαζαν μέλη της οργάνωσης στον Βόλο, στην Καλλιθέα, στον Πειραιά, στην Κηφισιά και αλλού. Επίσης είχαν βρεθεί πολλά κοινά δείγματα DΝΑ σε αυτά τα διαμερίσματα- ανάμεσα σε αυτά και μίας κοπέλας- που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ολα αυτά ανήκαν προφανώς σε αντιεξουσιαστές που δεν είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί ποτέ, και έτσι ήταν απολύτως άγνωστοι σε εμάς. Ακόμη είχαμε δει τις φιγούρες των ατόμων αυτών σε παρακολουθήσεις».

Οι αξιωματικοί όμως είχαν και άλλες ενδείξεις ότι ο φάκελος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» δεν είχε κλείσει.Οπως λένε χαρακτηριστικά, «είχαμε καταλάβει ότι μας έλειπαν κομμάτια από το παζλ, όταν βλέπαμε τα βίντεο από τις κάμερες των επιθέσεων στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, και στην πλατεία Συντάγματος από την ίδια οργάνωση. Και τότε είχαμε διαπιστώσει ότι υπήρχαν πρόσωπα που δεν τα είχαμε συλλάβει. Τώρα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως ένας από αυτούς ήταν ο 21χρονος που τραυματίστηκε στην Πεύκη.

Αποτυπώματά του βρέθηκαν σε δύο σπίτια, στον Βόλο και στην Καλλιθέα, ενώ αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον αναγνωρίζουν τώρα ως άτομο που είχε συναντήσεις με υπόπτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: