www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

΄Αμεση πώληση ποσοστών σε ΤΤ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, λιμάνια


Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την πώληση συμμετοχών του δημοσίου σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία.

Κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε πως συνολικά για το 2011 θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα άνω των 6 δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,5%. Οι παρεμβάσεις που θα προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2012-2015 θα είναι
ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ.

Τα εξειδικευμένα μέτρα τόσο για το 2011 όσο και τα μέτρα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος κοντά στο 1% του ΑΠΕ έως το 2015, θα ανακοινωθούν μετά την αξιολόγηση του προγράμματος της τρόικας που είναι ήδη σε εξέλιξη καθώς και αφού ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το πρόγραμμα των αποκρατικοποίησεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα είναι ύψους 50 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι το δεύτερο στάδιο των αποκρατικοποιήσεων θα αφορά την πώληση ποσοστών της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.


Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, όμως η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται, χωρίς πισωγυρίσματα.

Στην υπηρέτηση του πατριωτικού καθήκοντος για τη σωτηρία της χώρας δεν συγχωρείται λιγοψυχία, διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους υπουργούς του, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «όπως πριν από ένα χρόνο, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα».

Αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, τη βάλαμε σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάπτυξης και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα, ξεκαθάρισε και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Έχουμε χρέος απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: