www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μετά τον καύσωνα, ψύχος πλήττει τη Ρωσία

Ψυχρό μέτωπο που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας τη βορειοδυτική Ρωσία, προκαλώντας ισχυρές καταιγίδες και σημαντικές υλικές ζημίες, κατευθύνεται τώρα προς τη Μόσχα.


Ύστερα από τον καύσωνα και τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων, έρχεται τώρα κύμα ψύχους να πλήξει τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της νέας αυτής κατάστασης και εντολές για την κινητοποίηση των υγειονομικών και των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας, στις περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, του Νοβγκορόντ, του Πεσκόφ, του Βολόγκντα και του Αρχανγκουέλσκ, οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες ξερίζωσαν δένδρα και προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε 1.500 κοινότητες όπου κατοικούν 93.841 άνθρωποι, σύμφωνα με
το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες εξέδωσαν ειδική προειδοποίηση για τη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας.

"Αναμένουμε στη Μόσχα ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι σε ορισμένα σημεία θα πνέουν με ταχύτητα 28 μέτρα/δευτερόλεπτο" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass.

Η δυτική Ρωσία έχει πληγεί από τις αρχές του καλοκαιριού από ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Περίπου ένα εκατομμύριο εκτάρια έχουν γίνει στάχτη από τις δασικές πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα από τα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: