www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές και στον κατώτατο μισθό για τα κλειστά επαγγέλματα

Την έκδοση απόφασης σχετικά με τον κατώτατο μισθό για τα κλειστά επαγγέλματα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκης.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο Δ. Κυριτσάκης δήλωσε ότι "Θα εκδοθεί απόφαση εντός των ημερών, θα δει στο φως της δημοσιότητας και θα αντιμετωπίζει αυτό το θέμα των κατώτατων αμοιβών".

Όπως τόνισε, η απόφαση θα αφορά τους μηχανικούς, αλλά και τους μεσίτες. "Είναι πάρα πολλά επαγγέλματα, από τα κλειστά τα λεγόμενα επαγγέλματα, που καθορίζουν τις τιμές εκ προοιμίου και δεν αφήνουν περιθώρια εκμεταλλευόμενοι ή κρυπτώμενοι πίσω από το νόμο, λέει ο νόμος ορίζει
τόσο, εγώ δεν μπορώ να πάω παρακάτω", σχολίασε.

Πρόσθεσε δε ότι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θέσει όρους γι’ αυτά τα κλειστά επαγγέλματα, "μια κατηγορία", που όπως τόνισε, "είναι υπό εξέταση και δίνει ένα ενεργό ρόλο στην επιτροπή Ανταγωνισμού, ακριβώς επειδή εμπιστεύεται και την κρίση και τις ενέργειες της, να έχει μια επίσημη άποψη και θέση γύρω από ποια επαγγέλματα πρέπει, τα φερόμενα κλειστά, να απελευθερωθούν και να υπάρξει μια ανάσα στην αγορά".

Σχετικά με τις καταγγελίες για τη δημιουργία καρτέλ στις ιχθυοκαλλιέργειες, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανταγωνισμού δήλωσε ότι θα εκδοθεί απόφαση εντός των ημερών που θα αντιμετωπίζει κι αυτό το θέμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: