www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αίτηση αποφυλάκισης από Ακη Τσοχατζόπουλο


Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, δια των συνηγόρων του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

 Στην προσφυγή του ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε όμως και ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς δεν έχει πλέον την ιδιότητα του υπουργού ή άλλη κυβερνητική θέση ώστε να δύναται να συνεχίσει την παράνομη, όπως του αποδίδεται, δραστηριότητα του. Επαναλαμβάνεται εξάλλου ότι σε καμία φάση της -σε εξέλιξη από 20μήνου- ευρισκόμενης
διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

 Τέλος, ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπενθυμίζει ότι ήδη τέλει σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση του ανακριβούς "πόθεν έσχες", ενώ έχει παραδώσει το διαβατήριο του στις αστυνομικές αρχές.

 Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή αναμένονται για τις απολογίες τους οι δέκα συγκατηγορούμενοι του προφυλακισθέντος πρώην υπουργού, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, οι οποίες θα περάσουν το κατώφλι του ειδικού ανακριτή την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: