www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν δικαιούμαι να παίξω πάνω στην απόγνωση των Ελλήνων


Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η ανεξάρτητη βουλευτής και αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν λέμε όχι διότι δεν έχουμε το άλλοθι της άγνοιας...Δεν δικαιούμαι να παίξω πάνω στο φόβο, την απόγνωση και την έλλειψη ελπίδας των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ακόμη ότι όσοι «κρυφτούν πίσω από την ψήφο
εκείνων που θα ψηφίσουν θα έχουν ένα μικρό πολιτικό όφελος αλλά θα έχουν βλάψει τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους κ.λπ.».

Τους κάλεσε μάλιστα να πουν «ξεκάθαρα στους πολίτες ότι αύριο το πρωί δεν θα υπάρχουν χρήματα», ενώ τόνισε ότι κανένα κόμμα δεν έχει το προνόμιο του πατριωτισμού.

Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε πάντως ότι πρόκειται για μια «σύμβαση που φέρνει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην απόγνωση», μια «κακή σύμβαση διότι η ελληνική πλευρά δεν είχε ούτε τα επιχειρήματα ούτε τις αντιπροτάσεις».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό, διότι, όπως είπε, τα δύο μεγάλα κόμματα δεν διδάχθησαν τίποτε από την κρίση.

Κατηγόρησε σε αυτό το σημείο την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου ότι δεν έκανε καμία διαρθρωτική αλλαγή, ενώ επέκρινε και τη ΝΔ για τη στάση που τήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: