www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Στην Αθήνα την Κυριακή η Χ. Κλίντον


Επίσκεψη στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή η Χίλαρι Κλίντον. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό της Στ. Λαμπρινίδη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως είναι η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα, η επίσκεψη της Αμερικανίδας επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ «πραγματοποιείται σε μια περίοδο που είναι πολύ στενή η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και το κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πάρα πολύ θετικό».

Στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, με δεδομένο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την περιοχή τα Βαλκάνια, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου. Ακόμη, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος, καθώς επίσης και η κατάσταση
στην Ευρωζώνη.

Η επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

ΚΚΕ: Ιμπεριαλιστικά τα κίνητρα της επίσκεψης Κλίντον


Τη δυσαρέσκειά του για την επικείμενη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ συσχετίζοντάς την, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «με τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η επίσημη επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, «σχετίζεται και με την παροχή στήριξης στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό στην πτώχευση και εκποιεί τη δημόσια περιουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: