www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Α. Διαμαντοπούλου: Χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια βάσει αξιολόγησης


Τα περί κατάργησης της δωρεάν Παιδείας απέρριψε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ υπεραμύνθηκε των αλλαγών που επιχειρούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει μείωση στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων λόγω της κρίσης, θυμίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν μέσα στις πέντε πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ, ως ποσοστό του ΑΕΠ, ως προς τη χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια.

Τόνισε ωστόσο ότι τώρα αλλάζει όλο το σύστημα χρηματοδότησης, η οποία θα δίνεται πλέον με βάση την αξιολόγηση. «Εάν το Πανεπιστήμιο πετυχαίνει τους στόχους, που το ίδιο θέτει και αξιολογείται και
εσωτερικά και εξωτερικά από ανεξάρτητη Αρχή, η χρηματοδότηση πάει σε κάθε Ίδρυμα», εξήγησε.

Αναφερόμενη στο επίμαχο θέμα των συγγραμμάτων παρατήρησε ότι το ζητούμενο είναι να έχει ο φοιτητής τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις πηγές που αφορούν στο μάθημά του.

Διευκρίνισε ακόμη ότι οι καθηγητές θα πληρώνονται για τα πνευματικά τους δικαιώματα, αλλά, όπως είπε, «πρέπει η περιουσία, που είναι πια περιουσία του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού Πανεπιστημίου, να μπαίνει στο διαδίκτυο».

«Δεν θα υπάρχει πια μόνο ένα σύγγραμμα, ένα συγκεκριμένο βιβλίο που πωλείται σε βιβλιοπωλείο. Θα είναι το σύγγραμμα, αλλά ταυτόχρονα αυτό θα είναι και αναρτημένο στο διαδίκτυο και θα έχουν πρόσβαση όλοι», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: