www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

΄Αμεση ανάληψη δράσης για Ελλάδα ζητεί το ΔΝΤ


«Μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος» στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και καταλογίζει στην Ευρώπη αργοπορία στην εξυγίανση του τραπεζικού της συστήματος, δεδομένου του εντεινόμενου κινδύνου για μετάδοση της κρίσης.

«Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα απειλεί να ταράξει την αγορά -γεγονός που θα επηρέαζε τα επιτόκια δανεισμού άλλων ευάλωτων χωρών και θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει το ΔΝΤ σε υπόμνημά του προς τις οικονομίες των χωρών του G20.

Ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι οι παγκόσμιες αγορές ανησυχούν πολύ με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού
συστήματος.

Επίσης, αποδίδει τις αναταραχές που κλονίζουν τις αγορές στις εξελίξεις στην Ευρώπη, όπου η ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών προχωρεί, σύμφωνα με το ΔΝΤ, αργά και υπολείπεται της αντίστοιχης στην οποία είχαν προχωρήσει οι αμερικανικές τράπεζες μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2009.

«Οι τράπεζες της ευρωζώνης και αλλού έχουν μείνει πίσω στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για το 2011», υπογραμμίζει το ΔΝΤ. «Αυτό τις καθιστά ευάλωτες σε περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών χρηματοδότησης, υποδηλώνοντας την σημασία για επιτάχυνση του ρυθμού αναχρηματοδότησης των λήξεων, καθώς η μετακύλιση θα πρέπει να συνεχιστεί παρά τη συνεχιζόμενη απομόχλευση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: