www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σφυροκόπημα Παπανδρέου κατά του ΚΚΕ

Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τη γενικότερη στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος απέναντι στις προσπάθειες για την ανάκαμψη της χώρας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το ΚΚΕ έχει μεγάλες ευθύνες, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της κ. Παπαρήγα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά θέματα. Εχετε μεγάλες ευθύνες εσείς και τα στελέχη σας που αρνούνται να τηρήσουν αποφάσεις δικαστηρίων ... και παίρνετε το νόμο στα χέρια σας, αυτό μας λέτε, ότι ισχύει το δίκιο του ισχυρού και της αυθαιρεσίας. Θεωρείτε προοδευτικό αυτό το δίκαιο του ισχυρού ; Αυτή την κοινωνία ορμαματίζεστε; Ευνομία, σύνταγμα τα πετάμε από το παράθυρο, παρατήρησε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: Θεωρειτε ότι οι ενεργειες των συνδικαλιστών σας προστατεύουν τα
συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις θέσεις εργασίας, βοηθούν την ανάπτυξη;


Με τις ενέργειές σας αυτές, αφαιρείτε εθνικό εισόδημα από τη χώρα και θέτετε υπό απειλή τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας, συνέχισε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε: Ποιους κοροϊδεύετε κ. Παπαρήγα, ποιος υποθάλπει κινητοποιήσεις στο λιμάνι εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Εμείς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, κάνουμε μία εργώδη προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την αξιοπιστία της χώρας, κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική ομάδα και εσείς αυτά τα καταστρέφετε με τον πιο ανεύθυνο τρόπο, δεν σεβόσαστε το βιος του λαού, θέλετε να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και αντί για μισθούς να ζητούμε ελεημοσύνη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ

Είστε αντίθετοι σε κάθε αλλαγή που δημιουργεί εισόδημα για τους πολίτες, με τις ενέργειές σας καταδικάζετε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού ... τορπιλίζετε κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη, παρατήρησε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» κατά του ΚΚΕ.

Δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις κ. Παπαρήγα. Ο συντηρητικός σας δογματισμός βάζει σε ομηρία τους ανέργους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σήμερα είναι η δική σας ώρα να απολογηθείτε, σήμερα ο ελληνικός λαός κάνει σε σας άκρως επίκαιρη ερώτηση, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

«Με την πολιτική σας μας γυρνάτε πολλά χρόνια πίσω»Από την πλευρά της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν σαν αυτές της Κίνας, της Ινδίας και της Αφρικής, προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό.

«Μια τέτοια ανάπτυξη στην Ελλάδα την απορρίπτουμε θέλουμε ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών προοπτικών σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση όλου του εργατικού δυναμικού», πρόσθεσε.

Επιπλέον η κ. Παπαρήγα κατέκρινε τις συμφωνίες ανάπτυξης που υπέγραψε η κυβέρνηση με Κίνα και Τουρκία. «Ανοίξατε το δρόμο επιχειρήσεις ελληνικές να εξάγουν τα κεφάλαιά τους στην Τουρκία. Κατασκευάζονται ελληνικά πλοία στα ναυπηγία της Κίνας», είπε μεταξύ άλλων.

«Με την πολιτική σας μας γυρνάτε πολλά χρόνια πίσω», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

«Θέλουμε να πετύχουμε να είναι και βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και δίκαιο, να μην υπάρχουν ούτε ανισότητες μεγάλες, να διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη», τόνισε κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

«Θέλουμε και ένα προνοιακό σύστημα το οποίο δεν υπήρχε, ήταν υποτυπώδες», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύτηκε «να φτιάξει ένα σύστημα πρόνοιας το οποίο να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των αδυνάμων». «Προχωράμε στην προστασία των εργαζομένων. Χτυπάμε την παράνομη εργασία».

«Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα, σας καλώ να σταματήσετε άμεσα όλα όσα υπονομεύουν την Ελλάδα», κατέληξε ο Πρωθπουργός απευθυνόμενος στην κ. Παπαρήγα.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: