www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ανοίγει σήμερα τις εργασίες του το Συνέδριο της Ν.Δ.

Η αποσαφήνιση της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος, αλλά και η οργανωτική ανασυγκρότησή του, θα είναι τα βασικά αντικείμενα του 8ου Συνεδρίου της Ν.Δ. Στην ανάδειξη νέων και άφθαρτων προσώπων στοχεύει ο Αντώνης Σαμαράς για να υλοποιήσει την ιδέα του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» που ευαγγελίζεται.

Το συνέδριο θα κορυφωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη ως επικρατέστερων υποψηφίων.


Το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

12.0-18.30 Εγγραφές Συνέδρων

19.00 Έναρξη Συνεδριακών Διαδικασιών Ενημέρωση Συνέδρων για την διαδικασία διεξαγωγής του
Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής

19.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

10.00 - 14.00 Αρένα Σταδίου Θέμα: Οργανωτικά – Καταστατικές Αλλαγές

10.00 - 13.45 Προθερμαντήριο Σταδίου Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις

14.00 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου Έγκριση Καταστατικών Αλλαγών (Αρένα Σταδίου)

14.30 - 19.30 Προθερμαντήριο Σταδίου (συνέχιση εργασιών) Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις

14.30 - 19.30 Αρένα Σταδίου Τοποθετήσεις Συνέδρων

ΚΥΡΙΑΚΗ

10.00 - 13.20 Αρένα Σταδίου Τοποθετήσεις Συνέδρων 13.20 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου Έγκριση Πολιτικών Προγραμματικών Θέσεων (Αρένα Σταδίου)

13.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.

14.00 - 18.30 Εκλογή Μελών Κεντρικής Επιτροπής

Απόδημοι

Χωρίς τη βοήθεια των αποδήμων, δεν θα μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε τη χώρα, όπως της αξίζει. Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του προς το Α' Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού, που διεξήχθηι στο πλαίσιο του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Παλαιό Φάληρο.

Είστε το καλύτερο κομμάτι του Ελληνισμού δήλωσε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος τους συνέδρους και υποσχέθηκε πως, όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία, θα φροντίσει τρία πράγματα κατά προτεραιότητα.

-Να παρακάμψει τη συνηθισμένη γραφειοκρατία ώστε οι απόδημοι να τακτοποιούν όλα τους τα προβλήματα χωρίς να πρέπει να επικοινωνήσουν με όλο το χαρτοβασίλειο.

-Να δώσει ώθηση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εκτός Ελλάδας, ειδικά για τα παιδιά των ομογενών, και όχι μόνο και

-Να δημιουργήσει συνθήκες για τον επαναπατρισμό όσων θέλουν να επιστρέψουν.

Σε ότι αφορά τη ψήφο των ομογενών, είπε ότι η ΝΔ το προσπάθησε αλλά βρήκε μεγάλες αντιστάσεις.

«Ξέρετε από ποιους. Σας υπόσχομαι να το ξαναπροσπαθήσουμε. Κι αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε. Στην εποχή του διαδικτύου οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Οι κοινότητες των Ελλήνων έχουν λόγο και ρόλο στη μοίρα της Ελλάδας. Κι οφείλουν να έχουν δυνατή φωνή στη Δημοκρατία της. Αυτό σας το υποσχεθήκαμε, και το προσπαθήσαμε. Υπόσχομαι να το ξαναπροσπαθήσουμε και αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι οι πατρίδες δεν χάνονται μέσα στην παγκοσμιότητα. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το μεγάλο ξεσηκωμό της Ομογένειας παντού στον κόσμο όταν δίναμε τη μεγάλη μάχη για το Μακεδονικό στη δεκαετία του ΄90.

Όπως και για το Κυπριακό πιο πριν στη δεκαετία του '70», συνέχισε και κάλεσε τους απόδημους έλληνες να μην αφήσουν τα πολιτικά πάθη να τους μολύνουν: «Μέσα στην Ελλάδα έχουμε πολλές διαφορές αλλά για σας που μας βλέπετε απ' έξω είμαστε όλοι ένα», επεσήμανε.

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 8ου συνεδρίου της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «τελειώνουμε με τα συνέδρια των χειροκροτητών και καθιερώνουμε συνέδρια ουσιαστικού διαλόγου» και ανακοίνωσε πως πλέον, μία ημέρα πριν το τακτικό συνέδριο της ΝΔ θα γίνεται πάντα συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού.

Πρόσθεσε πως τώρα, σε περίοδο κρίσης, «εμείς θα δώσουμε έμφαση στην εθνική ταυτότητα, την ταυτότητα του οικουμενικού ελληνισμού. "Οικοδομούμε την μεγάλη κεντροδεξιά" Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε χθες το 8ο συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος της οργανωτικής του επιτροπής και πρόσθεσε ότι η επόμενη μέρα θα φέρει μια καινούργια ΝΔ. Με το συνέδριο, είπε ο κ Αβραμόπουλος, κορυφώνεται η πορεία ευθύνης και προοπτικής της ΝΔ.

Η επόμενη μέρα θα βρει την ΝΔ με ξεκάθαρη ιδεολογία, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, μακριά από παθογένειες και στρεβλώσεις του παρελθόντος, που απομάκρυναν ακόμη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

"Με πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, κάνουμε την αμφίπλευρη διεύρυνση, οικοδομούμε την μεγάλη κεντροδεξιά που εκτείνεται από τις παρυφές της δημοκρατική αριστεράς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. Είναι ξεκάθαρες οι ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του κόμματος, είπε ακόμη ο κ Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα με το συνέδριο επανασυνδέεται με την ιστορία της παράταξης. Στόχος είναι να καταστήσουμε πάλι την ΝΔ ελκυστική και αξιόπιστη πρόταση, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε ότι η ΝΔ απορρίπτει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και σέβεται τις κοινωνικές κατακτήσεις και το κοινωνικό κράτος.

Σε ερώτηση για το εάν φοβάται κατά την διάρκεια του συνεδρίου αποχωρήσεις δυσαρεστημένων στελεχών, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι "το συνέδριο δεν προσφέρεται για σόου" και πρόσθεσε ότι τα κόμματα είναι εθελοντικές ενώσεις προσώπων και κανείς δεν βρίσκεται σε αυτά με το ζόρι.

Είπε ακόμη ότι έχουν κληθεί να παραστούν όλα τα κόμματα, αλλά δεν προβλέπονται χαιρετισμοί εκπροσώπων. Τέλος σε ερώτηση για το εάν θα είναι αντιπρόεδρος μετά το συνέδριο, απάντησε λέγοντας ότι "δεν έτρεχα ποτέ πίσω από θέσεις και αξιώματα, είμαι στην διάθεση του κόμματος και για να γίνει η ΝΔ αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης"
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: