www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Χρήστες του νέου iPhone 4 παραπονούνται για προβληματική λήψη

Από την πρώτη κιόλας μέρα, εκτός από την έξαψη των καταναλωτών, άρχισαν και τα παράπονα των χρηστών για το νέο iPhone 4, το οποίο προκάλεσε μεγάλες ουρές στα καταστήματα πολλών χωρών. Αρκετοί χρήστες, ιδίως στις ΗΠΑ, ανέφεραν ότι η ισχύς του σήματος που λαμβάνει η συσκευή τους, σε μερικές περιπτώσεις εξασθενεί δραματικά ή χάνεται τελείως.

Το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε σχεδιαστικό λάθος, καθώς η αντένα του τηλεφώνου (αντίθετα με τα άλλα κινητά όπου είναι εσωτερική) είναι εξωτερική και ενσωματωμένη σε μεταλλικό περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα, στην κάτω αριστερή πλευρά, με συνέπεια όταν ο χρήστης κρατά τη συσκευή από αυτό το σημείο, να δημιουργεί πρόβλημα στη λήψη του σήματος, σύμφωνα με το BBC και τον «Γκάρντιαν».


Αρκετά μηνύματα με παράπονα εμφανίστηκαν σε blogs και στο Twitter, ενώ ορισμένοι χρήστες «ανέβασαν» και σχετικά βίντεο στο YouTube, που δείχνουν το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να
εμφανίζεται ιδίως όταν ο χρήστης με το χέρι του «γεφυρώνει» το αριστερό τμήμα του τηλεφώνου με το κάτω.

Είναι άγνωστο ακόμα τι ακριβώς δημιουργεί το πρόβλημα, σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις, έχει να κάνει με τον τρόπο που είναι κατασκευασμένη η ενσωματωμένη αντένα, καθώς το ένα τμήμα της παρέχει λήψη του σήματος και το άλλο τμήμα ασχολείται με τη σύνδεση Wi-Fi. Πιθανώς ο χρήστης με το χέρι του δημιουργεί ένα κύκλωμα ανάμεσα στις δύο κεραίες.

Δεν είναι επίσης ξεκάθαρο αν το πρόβλημα αφορά όλες τις συσκευές, αν το σήμα εξασθενεί όταν το τηλέφωνο κάνει κλήση ή μόνο όταν βρίσκεται να κατάσταση αναμονής. Αναμένεται σχετικό σχόλιο από την πλευρά της Apple, κατά πόσο θεωρεί ότι χρειάζεται να κάνει κάτι.

Μερικοί χρήστες, σύμφωνα με το Live Science, εξάλλου ανέφεραν και προβλήματα με τα χρώματα της οθόνης του νέου κινητού. Όπως ανέφεραν, κίτρινα σημάδια ή γραμμές εμφανίζονται καμία φορά στην οθόνη.

Παραμένει ασαφές πόσες συσκευές έχουν τέτοιο πρόβλημα και αν όντως μπορεί κανείς να μιλά για τεχνική ατέλεια.

Παρά πάντως τα παραπάνω παράπονα, οι αναλυτές έχουν επαινέσει τη νέα συσκευή, η οποία έχει πουλήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια.







Δεν υπάρχουν σχόλια: