www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Δωρεάν εξέταση Αρτηριακής Υπέρτασης από το ΥΓΕΙΑ

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρτηριακής Υπέρτασης, τη Δευτέρα 17 Μαΐου, παρέχει τη δυνατότητα μίας (1) δωρεάν εξέτασης και ενημέρωσης για την αρτηριακή υπέρταση και το σωστό τρόπο μετρήσεώς της από τους εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρείου Υπέρτασης.


Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΥΓΕΙΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7060 (08.00 το
πρωί - 15.00 το μεσημέρι) μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010.

Επιπλέον, τονίζεται ότι περισσότεροι από 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη έχουν υπέρταση. Τα καρδιαγγειακά επεισόδια είναι υπεύθυνα για τους μισούς θανάτους των ενηλίκων. Η υπέρταση είναι ο σημαντικότερος και συχνότερος παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νόσο των νεφρών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η υπέρταση ευθύνεται για το θάνατο 7 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο.

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, το πρόβλημα παραμένει σοβαρό, επειδή τα περισσότερα υπερτασικά άτομα παραμένουν με αρρύθμιστη πίεση. Στην Ελλάδα, λιγότεροι από το 25% των υπερτασικών είναι καλά ρυθμισμένοι.

Η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή επιλογή της θεραπείας και η συχνή παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης ελαχιστοποιούν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και προλαμβάνουν τις συνέπειες.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: