www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Στην Εξεταστική για Βατοπέδι ο Θ. Ρουσόπουλος

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου (στις 10:00) συνεχίζονται οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου.


Tην ίδια ώρα, η επιτροπή προσανατολίζεται να καλέσει σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα
Καραμανλή, και τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, καθώς διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγέλου απέρριψε τα περί ενδεχόμενης στενής επικοινωνίας του με τους μοναχούς του Βατοπεδίου για την υπόθεση της Βισθωνίδας, υποστηρίζοντας πως, ούτε το επίπεδο της οικειότητας που είχε μαζί τους επέτρεπε να του απευθύνονται στον ενικό, ούτε θυμόταν να είχε δώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στους γέροντες.

Ο κ. Αγγέλου αποποιήθηκε δε την ιδιότητα του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, περιοριζόμενος στο ρόλο του «συνεργάτη».

Με την ιδιότητα αυτή, όπως είπε, απευθύνθηκε τον Ιούλιο του 2004 στον Πέτρο Δούκα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την αποδοχή μιας επιστολής διαμαρτυρίας των φορέων της Ξάνθης κατά της Μονής Βατοπεδίου - μιας επιστολής που, όπως ανέφερε, διάβασε στα πρόχειρα χωρίς να την καταλάβει και που απλώς «διαβίβασε» τηλεφωνικά στον Πέτρο Δούκα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Δούκα, ο ίδιος ενημερώθηκε για την υπόθεση του Βατοπεδίου τον Ιούνιο του 2004 από τον κ. Αγγέλου, ο οποίος μάλιστα, όπως υποστήριξε, του είχε ζητήσει να την εξετάσει «κατά προτεραιότητα».

Ο κ. Αγγέλου επέμεινε πως το τηλεφώνημά του ακολούθησε την αποδοχή από πλευράς του υφυπουργού, των υπουργικών αποφάσεων Δρυ και Φωτιάδη υπέρ της Μονής.

Παράλληλα, ο κ. Αγγέλου διαβεβαίωσε την Επιτροπή, ότι ο Κ. Καραμανλής δεν είχε ενημερωθεί για την επιστολή του νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς «ο Πρωθυπουργός δεν ενημερωνόταν για τις επιστολές».

Από την πλευρά του, στην κατάθεσή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, επεσήμανε πως η αρμοδιότητα χειρισμού της υπόθεσης της Βισθωνίδας, ανήκε αποκλειστικά τον υφυπουργό του. «Όταν κάποιος υφυπουργός έχει αποκλειστική αρμοδιότητα σε ένα ζήτημα ενεργεί ως υπουργός χωρίς γνώση του υπουργού», ανέφερε και υποστήριξε: «Ό,τι έμαθα για την υπόθεση, το έμαθα από τότε που έλαβε δημοσιότητα».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: