www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των επιτοκίων για τα δάνεια στην Ελλάδα

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευτεί τα επιτόκια των δανείων που θα λάβει στο πλαίσιο της βοήθειας από ΕΕ και ΔΝΤ σε περίπτωση που άλλη χώρα ζητήσει να χρησιμοποιήσει τον κοινό μηχανισμό της Ευρωζώνης με χαμηλότερα επιτόκια, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Είναι αυτονόητο ότι αν υπάρχουν ευνοϊκότεροι όροι θα τους εκμεταλλευτούμε κι εμείς, σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με το εάν θα υπάρξει και τροποποίηση των ήδη ληφθέντων σκληρών μέτρων προς το
καλύτερο, αν ισχύσουν ευνοϊκότεροι όροι για άλλες χώρες, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι πολλά από αυτά τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν ούτως ή άλλως και ότι «όπου μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των πολιτών, είναι αυτονόητο ότι θα το κάνουμε».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στο δρόμο των ριζικών αλλαγών στο κράτος και της ανάπτυξης στον οποίο προχωράει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση, κάλεσε και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συστράτευση και συνεργασία.

«Η υπευθυνότητα ή η ανευθυνότητα, το θάρρος ή η λιποψυχία, η ειλικρινής συναίνεση ή η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο κρίνονται καθημερινά και αυστηρά από τους Έλληνες πολίτες», τόνισε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: