www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αρχίζουν οι εγγραφές ομογενών και νόμιμων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές περισσότεροι από 266.000 ομογενείς και νόμιμοι μετανάστες, αρκεί να υποβάλουν αίτηση μέχρι 30 Ιουνίου 2010 για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Δικαίωμα ψήφου αποκτούν όσοι έχουν γεννηθεί έως το τέλος του 1992 και σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης, η αίτηση κατατίθεται μαζί με συγκεκριμένα δικαιολογητικά στον δήμο μόνιμης διαμονής των ομογενών και μεταναστών.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν νόμιμους τίτλους σε ισχύ και όπως διευκρινίζεται δεν θα
μπορούν να εγγραφούν όσοι διαθέτουν μόνο βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή την ανανέωση της άδειας διαμονής.

Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης ο δήμος διαπιστώσει ότι ο αλλοδαπός έχει δικαίωμα εγγραφής αλλά στους καταλόγους άλλου δήμου, τότε αυτός θα πρέπει να απευθυνθεί στον δήμο όπου εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος.

Εάν ο αλλοδαπός ισχυρίζεται πως είναι μόνιμα εγκατεστημένος στον δήμο που αρχικά απευθύνθηκε και υπάρχει λάθος, θα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία, που θα του υποδειχθεί, προκειμένου να πιστοποιήσει το γεγονός αυτό και να μπορέσει να εγγραφεί στους καταλόγους.

Σημειώνεται ότι στα δικαιολογητικά περιλαμβάνεται η κατάθεση αντιγράφου διαβατηρίου, ωστόσο από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν αναγνωριστεί ως πολιτικοί πρόσφυγες ή έχουν υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους και τα μέλη των οικογενειών τους, οι ανιθαγενείς και οι ομογενείς από λοιπές χώρες καθώς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εμπίπτουν στις περιπτώσεις αντικειμενικής αδυναμίας κατοχής διαβατηρίου.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: