www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Απόπειρα ποινικοποίησης της ιδεολογίας του ΚΚΕ

Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να μην διστάσουν να στείλουν στη φυλακή ακόμα και επώνυμα στελέχη τους και υπουργούς, να δημιουργήσουν νέα κόμματα ή να αλλάξουν τους τίτλους των υπαρχόντων κομμάτων, αυτό όμως που δεν πρόκειται να πουν είναι ότι «ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός είναι που φταίνε για τη σημερινή κρίση».

Τα παραπάνω υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε σπουδαστές στο ΤΕΙ του Αιγάλεω, χαρακτηρίζοντας εκ νέου πανηγύρι τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


«Εν μέσω μέτρων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια και γκρεμίζουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες, το να συζητάς για το "πόθεν έσχες" των βουλευτών και τον αριθμό που πρέπει να έχουν στη Βουλή, αποδεικνύει ότι τα τρία
κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) προσπαθούν να περιορίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει ότι μεγάλο μέρος του λαού αντιτίθεται στην πολιτική τους, που εξυπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία», τόνισε η κ. Παπαρήγα και έκανε παράλληλα λόγο για απόπειρα των αστικών κομμάτων να ποινικοποιήσουν την ιδεολογία του ΚΚΕ «για να προλάβουν ένα ανερχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα που τα επόμενα χρόνια θα φουντώσει».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε το ΛΑ.Ο.Σ. «χορηγό της προβοκάτσιας, που κάνει τη βρώμικη δουλειά για το ΠΑΣΟΚ», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κίνημα ανατροπής ενάντια σε κάθε σχέδιο ανοιχτής ή κρυφής προβοκάτσιας.

Η κ. Παπαρήγα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να υπογραφεί συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας που θα αναγνωρίζει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και θα εκχωρεί κυριαρχικά και αμυντικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στην αναφορά της τέλος στον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης, υποστήριξε πως στόχος είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αυξηθεί παραπέρα η κερδοφορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Αυτοί, είπε, θα είναι τα θύματα και οι παθητικοί θεατές, «που πρέπει να δέχονται τις αποφάσεις αδιαμαρτύρητα ή το πολύ-πολύ να διαμαρτύρονται εντός των τοιχών».

Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα κάλεσε τη νεολαία και το λαό «να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να διαμαρφώσουν ένα μεγάλο κίνημα που θα ανατρέψει κάθε σχέδιο ανοικτής ή κρυφής προβοκάτσιας» και ειδικά του νέους να αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων, ώστε το φοιτητικό κίνημα «να μπορέσει να ανταποκριθεί στην κινητικότητα της κοινωνίας και να βγει απο την κρίση στην οποία βρίσκεται».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: