www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΝΔ: Εκθετη η κυβέρνηση από τις ελλείψεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό ΠΕΚΑ για την ελλιπή προετοιμασία εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως υπογραμμίζει, οι τραγικές ελλείψεις στην προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση, που για άλλη μία φορά, επιδεικνύει ασυνέπεια λόγων και έργων.


Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος για τη βελτίωση του μοντέλου δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. «Ειδικά στο νευραλγικό τομέα της πρόληψης δεν έχει υλοποιηθεί σχεδόν κανένα σχετικό έργο, όπως συντήρηση οδικών δικτύων και καθαρισμοί δασών, δεν έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση και ενίσχυση της Δασικής Υπηρεσίας, που μόνο τυπικά έχει ενταχθεί στο ΥΠΕΚΑ, δεν έχει ολοκληρωθεί η ένταξη της Αγροφυλακής στο σύστημα δασοπροστασίας, παρά την κυβερνητική δέσμευση, ενώ είναι πλέον εμφανείς οι ελλείψεις σε εποχικό
προσωπικό. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στους τομείς της καταστολής, της πολιτικής προστασίας, της ευαισθητοποίησης των πολιτών και του συντονισμού εθελοντικών ομάδων ενώ, τόσο ο τρόπος κατανομής των πόρων πυροπροστασίας, όσο και ο βαθμός αξιοποίησής τους ακολουθεί την ίδια αναποτελεσματική πρακτική προηγούμενων ετών», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει

«Είναι κατά συνέπεια, εμφανές ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με την περσινή αντιπυρική περίοδο και ότι βρισκόμαστε, για άλλη μία φορά, απροετοίμαστοι ενόψει καλοκαιριού, γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για το δασικό πλούτο που έχει απομείνει στην χώρα μας».

«Το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, το ΠΑΣΟΚ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του και είχε δεσμευτεί ρητά ότι θα αναθεωρούσε και θα βελτίωνε το σύστημα δασοπροστασίας στη χώρας μας. Οι τραγικές ελλείψεις στην προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση, που για άλλη μία φορά, επιδεικνύει ασυνέπεια λόγων και έργων και οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες για ποιο λόγο δεν έκανε όσα υποσχέθηκε για την προστασία των δασών», καταλήγει στη δηλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: