www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ifo: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Επιβεβλημένη θεωρεί ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo Χανς-Βέρνερ Σιν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη.

Οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να βοηθήσουν την υπερχρεωμένη Ελλάδα δεν είχαν σημαντικά αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε ο Σιν σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στην τηλεόραση του Reuters.

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη», είπε. «Πρέπει να βάλουμε το χρέος στο τραπέζι και να απελευθερώσουμε κάπως αυτή τη χώρα από αυτό το μεγάλο βάρος του χρέους».

Οι δανειστές θα πρέπει στο μεταξύ να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι «οι πιστωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να
παίρνει χρήματα απερίσκεπτα από όλο τον κόσμο όταν υπάρχει η υπόσχεση υψηλών αποδόσεων».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εκτιμούν ότι η ΕΚΤ έχει αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να ικανοποιήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους και πρότειναν την αναδιάρθρωση του χρέους της. Η ΕΕ και η ΕΚΤ έχουν αποκλείσει, ωστόσο, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: