www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πανεπιστήμια: Μειώνονται δραστικά οι μετεγγραφές


Μειώνονται δραστικά οι μετεγγραφές σε κεντρικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πειραματικά σχολεία.

 Σύμφωνα με αυτή, οι μετεγγραφές δε θα πρέπει να υπερβαίνουν το 20% των εισακτέων σε κάθε τμήμα και ταυτόχρονα θεσπίζεται ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος, που δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ ετησίως.

Επίσης καταργείται η δυνατότητα εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφοίτων λυκείων προηγούμενων ετών με την κατηγορία του 10%.

Έτσι, από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, όποιος θέλει να διεκδικήσει θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ξαναδίνει πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα ανακοινώνεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων ο αριθμός των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται αφού ζητηθεί η γνώμη της Συγκλήτου κάθε Πανεπιστημίου και του Συμβουλίου κάθε ΤΕΙ, καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Η τροπολογία αυτή θα ισχύει από την φετινή χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: