www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στην αντεπίθεση το υπ. Παιδείας για το ΤΕΙ Πειραιά


«Το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του», απαντά το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τη διήμερη αναστολή λειτουργίας του τεχνολογικού ιδρύματος, το προσωπικό του οποίου υποστηρίζει ότι «με τη χρηματοδότηση του έτους 2011 δεν μπορούν να καλυφθούν οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις του».

Μάλιστα, η ίδια η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ζητεί επιτακτικά από τη διοίκησή του «αφού εξηγήσει το αυξημένο κόστος λειτουργίας του και προβεί σε όλους τους απαραίτητους διοικητικούς, οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από τα όργανα της Πολιτείας, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις εξορθολογισμού σε ορίζοντα διετίας».
«Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο υπεύθυνος τρόπος αντιμετώπισης εκ μέρους της Διοίκησης ενός ΤΕΙ και η διέξοδος από το πρόβλημα. Η υπεκφυγή δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Οπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας, το ΤΕΙ Πειραιά «είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια
εξήγηση για την αιτία».

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «το επιχείρημα πως “τα περιφερειακά ΤΕΙ δεν έχουν σπουδαστές και κακώς τους δίδεται χρηματοδότηση εις βάρος του ΤΕΙ Πειραιά” επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση και όχι εκεί που πρέπει». «Δηλαδή», συμπληρώνει, «στο κατά πόσο γίνεται ορθολογική κατανομή των πόρων και πώς εξηγούνται τα ελλείμματα που παρουσιάζονται»


Μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο διαφανή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία λειτουργίας τους».

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία πέντε ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΙ Πειραιά, για τα οποία, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να επικαλεσθεί κανείς ότι «δεν έχουν σπουδαστές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: