www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

΄Εκκληση Γ. Καμίνη για αποκομιδή απορριμμάτων από ευπαθή σημεία


Έκκληση στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν στην αποκομιδή απορριμμάτων από ευπαθή σημεία (νοσοκομεία, σχολεία), απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ σε λίγη ώρα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κ. Καμίνης ανέφερε ότι ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προέβαιναν, παρά τις κινητοποιήσεις τους, στην αποκομιδή των σκουπιδιών από ευαίσθητα σημεία, αυτό έχει σταματήσει.

Προειδοποίησε μάλιστα για τους σημαντικούς κινδύνους που ενέχει η μη αποκομιδή των σκουπιδιών από αυτά τα σημεία.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι, παρότι από χθές έχει ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής και
ιδιωτικά απορριμματοφόρα μαζεύουν σκουπίδια, «δυστυχώς η Αθήνα δεν έχει καθαρίσει».

Όπως σημείωσε, «οι ιδιώτες απ΄ό,τι φαίνεται έχουν περιορισμένες δυνατότητες».

Η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ οδηγείται στα άκρα, μετά την απόφαση του κ. Καμίνη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο "συνήγορος της Κυβέρνησης" και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κυρηχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία», τόνισε σε σχετική της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στις 9 το πρωί, η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: