www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Να αναρτηθούν οι μαύρες σημαίες στα σχολεία ζητά η ΟΛΜΕ


Μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία της χώρας, ζητάει να αναρτηθούν σήμερα 17 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 του μήνα, η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ). Η ΟΛΜΕ ζητάει να οριστεί η εβδομάδα από 17 έως 21 Οκτώβρη ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ομοσπονδία όπως είναι γνωστό, έχει αποφασίσει την συμμετοχή των καθηγητών στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Οκτωβρίου και στη συνέχεια πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων των τοπικών ενώσεων της στις 20 και 21 Οκτωβρίου, με αίτημα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ακόμη έχει κατατεθεί πρότασή της για 3ήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτώβρη.

Στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντίστοιχα οι δυο μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν προτείνει 5νθημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Οι δυο Ομοσπονδίες δίνουν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου στις 1 το μεσημέρι.

Οι πανεπιστημιακοί

Κινητοποιήσεις όμως αναμένονται και από τους διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, που δίνουν επίσης συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα, έχει επανειλημμένως καταγγείλει τον νόμο 4009/2011, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση με τη σύμπραξη της Ν.Δ., της ΔΗ.ΣΥ. και του ΛΑ.Ο.Σ., μετά από ένα έντονο παρασκήνιο πολιτικής συναλλαγής», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση των Συλλόγων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) κατά του νέου Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ.

«Σήμερα, σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα απαιτεί την απόσυρσή του. Η αντίδραση εκδηλώνεται τόσο έντονη και καθολική, γιατί ο νόμος αυτός υποτάσσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις δυνάμεις της αγοράς, αλλοιώνει δραματικά, με καταστροφικές και πολύμορφες συνέπειες τον χαρακτήρα του πανεπιστημίου, καθώς και τον εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που αυτό οφείλει να επιτελεί. Ήδη έχουν δημιουργηθεί πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, τα οποία οφείλονται στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου με στόχο τη μη εφαρμογή και την απόσυρσή του», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Για την αποτελεσματικότερη δράση των συλλόγων ΔΕΠ στην κατεύθυνση αυτή, μετά από πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, οι σύλλογοι ΔΕΠ των ΑΕΙ της χώρας πραγματοποίησαν κοινές συναντήσεις στην Αθήνα με στόχο τον συντονισμό των επιμέρους δράσεων. Ήδη έχουν γίνει τρεις Πανελλαδικές Συναντήσεις των Συλλόγων ΔΕΠ Από την πρώτη Συνάντηση εκφράστηκε ομόφωνα η αποφασιστικότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και ολόκληρη την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση των πανεπιστημιακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: