www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Λογαριασμός Κοινωνικής Εξισορρόπησης με διάταξη του ΥΠΟΙΚ


Διάταξη για τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, του Λογαριασμού Κοινωνικής Εξισορρόπησης, με έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για τη στήριξη των ασθενεστέρων και όσων πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στο πολυνομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Όπως διευκρίνισε κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το πολυνομοσχέδιο, με τη διάταξη αυτή προβλέπεται «ο σχηματισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενός ειδικού λογαριασμού, εντός Προϋπολογισμού -όχι ειδικού λογαριασμού με την παλιά έννοια- ενός ειδικού κωδικού, που θα ονομάζεται Λογαριασμός Κοινωνικής Εξισορρόπησης.

Στο λογαριασμό αυτό, πρόσθεσε, θα τοποθετηθεί το προϊόν που θα συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών με τις υπηρεσίες του μέσα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της
παραοικονομίας το υπόλοιπο του έτους 2011 και το έτος 2012.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, προβλέπεται απλώς και μόνον μια φυσιολογική ροή εσόδων από άμεσους φόρους προηγουμένων οικονομικών ετών, δηλαδή», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, «ιστορικά προβλέπεται ένα ποσό μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τώρα είμαστε στο κάτω όριο: προβλέπονται 2 δισ. 50 εκατομμύρια ευρώ, και αυτή είναι η φυσιολογική ροή των προηγουμένων οικονομικών ετών, δεν είναι το προϊόν μιας κινητοποίησης του κράτους και της κοινωνίας για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο,τιδήποτε προκύψει πέραν της προβλέψεως αυτής, θα τοποθετηθεί στο Λογαριασμό Κοινωνικής Εξισορρόπησης, και τα ποσά που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν υπέρ όσων πλήττονται περισσότερο από την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: