www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι απεργίες της εβδομάδος


«Κόκκινο» θα χτυπήσει αυτή την εβδομάδα το απεργιακό θερμόμετρο, με τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο να κορυφώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Σε 48ωρες απεργίες, από σήμερα έως τις 20 Οκτωβρίου, προχωρούν οι εφοριακοί. Πολυήμερη απεργία μέχρι τις27 Οκτωβρίου ξεκινούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι τελωνειακοί προειδοποιώντας τους υπεύθυνους του Σωματείου τους ότι για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την
έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι από σήμερα έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00. Δικαστές και εισαγγελείς θα ασκούν το λειτούργημα τους, αποκλειστικά και μόνο στα δικαστικά καταστήματα και εντός του χρόνου που τα δικαστήρια θα λειτουργούν και ως εκ τούτου δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις, εκτός από αυτές που αφορούν επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται από την περασμένη Πέμπτη έως τις 19 Οκτωβρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Με προσωπικό ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) συνεχίζει τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία τουλάχιστον σήμερα και αύριο, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία.

Χειρόφρενο τραβούν από την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναμένεται να κάνουν προσεχώς ανακοινώσεις.

Και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ενστολή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο προγραμματίζουν για σήμερα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, με 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.

Η χώρα αναμένεται να παραλύσει την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα, μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: