www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό

Με τον τίτλο «Να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται» δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθύνουν επιστολή προς το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη.

«Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, έχει προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο καθημερινά αυξάνεται. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πάνω από 20-25% έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2010 οι συμπολίτες μας που προστρέχουν σε συσσίτια και είναι άστεγοι. Η ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα θύματα της κρίσης είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι», επισημαίνουν οι συντάκτες της επιστολής.

«Η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός πρέπει να αφυπνίσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την Ενότητα του έθνους,
την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη», σημειώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διευκρινίζουν ότι δεν ζητούν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που μόλις ψήφισε η Βουλή, αλλά να υπάρξουν άμεσα στοχευμένες δράσεις κοινωνικής προστασίας και φροντίδας.

«Κανείς συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να μένει μόνος και αβοήθητος.

Σκοπός μας είναι: 

Κανένα παιδί χωρίς γάλα και φαγητό, κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο, κανείς συνάνθρωπός μας να μην τρώει από τα σκουπίδια και να κοιμάται στις πλατείες, κανείς συνάνθρωπός μας να μην στερείται την αναγκαία για την ζωή του φαρμακευτική αγωγή», καταλήγει η επιστολή που υπογράφουν οι Δ. Καρύδης, Χ. Αράπογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Γ. Βλατής, Αθ. Γικόνογλου, Μ. Κατρίνης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Σπ. Μαργέλης, Σπ. Μοσχόπουλος, Δ, Παπουτσής, Ολ. Ρενταρή και Π. Στασινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: