www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: Αναγκαία η αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος


Βασική προτεραιότητα στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων χαρακτήρισε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος απονομής δικαιοσύνης ο Λ. Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός με αφορμή την παρουσίαση από τον υπουργού Δικαιοσύνης του ν/σχ «για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας», η βελτίωση της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για την εμπέδωση του αισθήματος δικαίου στην κοινωνία, αλλά και για την ορθή και δίκαιη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας.

«Πιστεύω ότι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δικαιοδοτικό σύστημα και ένα εύρυθμο και λειτουργικό δικαστικό πρότυπο θα ενθαρρύνουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και την οικονομική
δραστηριότητα. Αν βελτιωθεί το δικαιοδοτικό σύστημα που σήμερα υπάρχει, αυτό θα δώσει ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες, θα συντελέσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, θα αμβλύνει τις ανισότητες και γενικότερα θα διευκολύνει τη λειτουργία της οικονομίας», παρατήρησε.

Όπως σημείωσε τέλος ο Πρωθυπουργός, η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο θα συνεχιστεί ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ στόχος είναι μετά την οριστικοποίησή του να κατατεθεί το νομοθέτημα στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: