www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κόντρα Βορίδη με Βενιζέλο-Παπαϊωάννου στο υπουργικό

Μετά το νέο επεισόδιο στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανάμεσα στον υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη και τους Ε. Βενιζέλο, αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και Μ. Παπαϊωάννου, υπουργό Δικαιοσύνης, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι «από εδώ και στο εξής και όποτε δεν καθίσταται δυνατό το υπουργικό συμβούλιο να λαμβάνει συναινετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται αποφάσεις από την πλειοψηφία και τα σχέδια νόμου θα πηγαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή».

Η θέση αυτή αναμένεται να μεταφερθεί από τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο στις συναντήσεις, που θα έχει με τον Γ. Παπανδρέου, τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Καρατζαφέρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λ. Παπαδήμος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση ελάχιστου παρονομαστή, θα προσπαθήσουμε να
συνθέτουμε, αλλά όταν αυτό δεν είναι δυνατό, τα θέματα θα επιλύονται στη Βουλή».

Αφορμή για την αντίδραση αυτή από το Μαξίμου στάθηκε το επεισόδιο ανάμεσα στον Μ. Βορίδη και τον Ε. Βενιζέλο, όπου ο υπουργός Μεταφορών αντέδρασε για τη ρύθμιση περί συναινετικού διαζυγίου, αλλά και την μείωση των ποινών για μετακίνηση λαθρομεταναστών κάνοντας λόγο για αξιακά θέματα, στα οποία το κόμμα του δεν μπορεί να συμφωνήσει.

Ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε τότε τον Μ. Βορίδη να αλλάξει το ύφος του και να σεβαστεί το υπουργικό συμβούλιο, ενώ παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Λ Παπαδήμος λέγοντας ότι «σε αυτή την αίθουσα πρέπει πάντα να συνεχίζεται ο διάλογος».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Βορίδης διαμαρτυρήθηκε για την εισήγηση του Μ. Παπαϊωάννου λέγοντας ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να ανοίξει μέτωπο με τη Δικαιοσύνη προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού, ο οποίος φέρεται να του είπε «τι είναι αυτά που λες; Έχω συζητήσει με όλες τις Ενώσεις και υπάρχει συμφωνία για όσα σήμερα προτείνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: