www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Καθηγητής Τοξικολογίας: Δεν είναι λογική η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση για απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με νικοτίνη από τον Ε.Ο.Φ, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να το αγοράσουν σε μια προσπάθεια να διακόψουν το κάπνισμα. Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της κρητικής εφημερίδας «Πατρίς», ο καθηγητής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδης Τσατσάκης εκφράζει επίσης την απορία του για αυτή την απόφαση.

«Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι οπωσδήποτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο ασφαλές από το κάπνισμα ενός συμβατικού τσιγάρου» επισήμανε ο καθηγητής

συμπληρώνοντας ότι «είναι γνωστές οι επιπτώσεις στην υγεία από το κάπνισμα σε πάρα πολλά συστήματα του οργανισμού. Προκαλεί καρκίνο, αναπνευστικά προβλήματα κλπ, τα οποία έχουν καταγραφεί. Τώρα το να επιτρέπει κάποιος το συμβατικό τσιγάρο και να απαγορεύει το ηλεκτρονικό, δεν είναι και τόσο κατανοητό. Οπωσδήποτε κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό».

Πάντως ενώ αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν πίσω από την απόφαση, πιέσεις καπνοβιομηχανιών, κατά τη γνώμη του κυρίου Τσατσάκη η κίνηση αυτή του υπουργείου σχετίζεται μάλλον με το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες που τώρα κυκλοφορούν αυτές τις συσκευές και τα ανταλλακτικά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν έχουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: