www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες

«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας ετοιμάζεται να ρίξει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενώ τα ονόματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Τα πρόστιμα, φτάνουν συνολικά στα δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Ο λόγος επιβολής των προστίμων; Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα ζωής οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις διαμορφώνονται ακόμη και στο 15% από έτος σε έτος.

Οι καταναλωτές με ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, με βάση τα όσα υποστηρίζουν από τη γ.γ. Καταναλωτή, είναι εκτεθειμένοι στις ανατιμήσεις των ασφαλίστρων καθώς οι εταιρείες δεν συνδέουν
–κατά τη γραμματεία- την τιμολογιακή τους πολιτική με κάποιες συγκεκριμένες «σταθερές». Έτσι, προκύπτουν, ακόμη και εν μέσω κρίσης, εντυπωσιακές επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές οι οποίες μπορεί να φτάνουν ακόμη και στα 150-200 ευρώ ανά συμβόλαιο.

Τα πρόστιμα θα διαμορφωθούν στις 600, 700 και 700 χιλιάδες ευρώ ανά εταιρεία, δηλαδή συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι κοντά στα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια που μπορούν να επιβληθούν από την γ.γ. Καταναλωτή (ένα εκατομμύριο ευρώ). Ωστόσο, τα ποσά είναι μικρά σε σχέση με την «αξία» της παράβασης καθώς με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ανατιμήσεις αφορούν πολλές δεκάδες χιλιάδες συμβόλαια μόνο των τριών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: