www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν ήταν στις προθέσεις μας να θίξουμε τους Έλληνες»

To στίγμα της υπερασπιστικής τους θέσης προσδιόρισαν χθες με κοινή δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού «Focus».

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν (συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου,της εξύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου) και αφορούν το εξώφυλλο με το άγαλμα της αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και το πολυσέλιδο άρθρο που το συνόδευε.

Τη δήλωση ανέγνωσε στο ακροατήριο η πληρεξούσια δικηγόρος τους και σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό για την Ελλάδα, ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν τα καθήκοντα τους ως δημοσιογράφοι και να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την χώρα οι πολιτικοί της.

Επισημαίνουν ακόμη ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους να θίξουν τους Έλληνες στο σύνολο τους και ότι το άρθρο του περιοδικού ήταν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας στην Ελλάδα. Σε ξεχωριστή δήλωση του, ο εμπνευστής και δημιουργοός
του επίδικου εξώφυλλου χαρακτήρισε σατυρικό το πρωτοσέλιδο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, εξετάστηκε η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας, η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είναι μία εκ των έξι μηνυτών και παρίσταται στη δίκη ως πολιτικώς ενάγουσα.

Όπως τόνισε η νομικός το εν λόγω εξώφυλλο και το δημοσίευμα που το συνόδευε, προσβλήθηκε ταμάλα καθώς συλλήβδην χαρακτήριζε όλους τους Έλληνες απατεώνες που κάνουν άσεμνη χειρονομία σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: