www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Χρ. Ζώης


Την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε σήμερα βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Χρήστος Ζώης, που διεγράφη από τη ΝΔ μετά την απόφασή του να μην ψηφίσει το μνημόνιο ΙΙ.

«Με μία ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση, εκδιώχθηκα από το κόμμα που υπηρέτησα απ' τα μαθητικά μου χρόνια», αναφέρει ο κ. Ζώης σε δήλωσή του και συνεχίζει: «Αυτό συνέβη γιατί μία κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία υπέδειξε αλλαγή πορείας και πολιτικής χωρίς να ερωτηθούν ποτέ τα αρμόδια όργανα του κόμματος».

Ασκώντας σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ΝΔ, ο βουλευτής σημειώνει ότι «ανακοινώνοντας ειλημμένες αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, απειλώντας και εκβιάζοντας βουλευτές με
διαγραφή, υιοθετήθηκε η ρητορική της καταστροφής και του τρόμου και αντιγράφηκε το καταδικασμένο απ' την κοινωνία μοντέλο ΠΑΣΟΚ».

 Ο κ. Ζώης απευθύνεται και στους πρώην συναδέλφους του της ΝΔ, λέγοντας ότι «όσοι αποφάσισαν να υποστείλουν τη σημαία της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης θα πρέπει να εξηγήσουν σε τι ακριβώς διαφέρουν από το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και των μνημονίων. Θα πρέπει ρητά να απαντήσουν τι διαφορετικό μπορούν να κάνουν απ' το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου εντός του πλαισίου που ορίζει η αποδοχή του δεύτερου μνημονίου.

«Εγκλώβισαν τα στελέχη και τον κόσμο της Ν.Δ. με μία υποδειγματική κυβίστηση, γύρισαν την πλάτη σε όσους με ελπίδα είχαν ακουμπήσει πάνω τους και υπονόμευσαν την αξιοπιστία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Τέλος, απευθυνόμενος στον κόσμο της ΝΔ, προς τον οποίο εκφράζει «την αγάπη και τον σεβασμό του» ο κ. Ζώης καταλήγει: «Σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο αποδέχομαι την πρόταση του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συστρατεύομαι στον αγώνα τους. Θα εργαστώ για να αποτελέσουμε όχι μόνο μία δύναμη έκφρασης της λαϊκής αντίδρασης αλλά και φορέα μίας πρότασης η οποία θα συμβάλλει στην αναγκαία για τον τόπο εθνική στροφή. Με ρόλο ισότιμο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Με εθνική αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες ούτε πειραματόζωα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: