www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Προειδοποίηση Διαμαντοπούλου στην ΠΝΟ

Μήνυμα προς τους απεργούς ναυτεργάτες έστειλε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας πως «κάθε χτύπημα στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό, στα νησιά, στην εθνική οικονομία είναι χτύπημα στον άνεργο, στο συνταξιούχο και τον εργαζόμενο, τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε και θα το κάνουμε οπωσδήποτε».


«Σεβόμαστε το μόχθο και την προσφορά του Έλληνα ναυτικού», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου και δήλωσε ανοικτή σε διάλογο με τη ΠΝΟ στο πλαίσιο -όπως είπε- «των δυνατοτήτων που έχουμε σήμερα».

 Η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη κατηγόρησε ευθέως το ΚΚΕ ότι
υποκινεί τις κινητοποιήσεις και κάλεσε την Αλέκα Παπαρήγα να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Να απαντήσει», όπως είπε, «ευθέως στους αγρότες της Κρήτης, και όλης της χώρας, που με τις απεργίες των ναυτεργατών δε μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Να απαντήσει ξεκάθαρα στους κατοίκους των νησιών, για ποιους λόγους τους στερεί το δικαίωμα στη μετακίνηση και την τροφοδοσία. Να απαντήσει στους επιχειρηματίες του τουρισμού στα νησιά, με ποια λογική υπονομεύει την επιβίωσή τους».

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ακόμη ότι «οι καταλήψεις πλοίων, οι απεργίες και οι αποκλεισμοί λιμανιών από τις γνωστές μειοψηφίες δημιούργησαν επανειλημμένα για την Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας καταλημένης, στο έλεος των συνδικαλιστών».

Το ΚΚΕ στοχοποίησε και η Δημοκρατική Συμμαχία δια στόματος του εκπροσώπου της Δημήτρη Ζαφειριάδη. «Το ΚΚΕ, μέσω του ΠΑΜΕ, επιμένει να κρατήσει κλειστά τα λιμάνια, αφήνοντας τα προϊόντα των παραγωγών των νησιών και ιδιαίτερα της Κρήτης να σαπίζουν μέσα στα φορτηγά», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ανευθυνότητά τους ξεπερνά κάθε όριο λογικής. Πλέον, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την ίδια την πολιτεία, η οποία οφείλει να κρατήσει ανοικτά τα λιμάνια, ώστε να γίνει κανονικά η μεταφορά των προϊόντων στα νησιά», πρόσθεσε.

 Από την πλευρά του το ΚΚΕ επιδιώκει να αντικρούσει τα περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων, θέσεις που διατυπώνονται και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ . «Και μόνο το γεγονός ότι στο ΚΚΕ και στους ναυτεργάτες επιτίθενται οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη ζωή του λαού στον πάτο και είναι έτοιμες να τον πάνε ακόμα πιο κάτω, είναι αρκετό για να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του για την αιτία και το στόχο της επίθεσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε τα βέλη του ευθέως στην ΠΝΟ. «Βασικός άξονας για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η θάλασσα. Αλλά, λίγα πράγματα μπορεί να περιμένουμε από τη θάλασσα, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει την πρωτοκαθεδρία στην ΠΝΟ», σχολίασε. «Πολύ φοβούμαι», πρόσθεσε, «ότι στο τέλος θα τα κάνουμε θάλασσα».

 Την αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, που «αγωνίζονται για να σώσουν τους μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση και την ίδια την εργασία τους», εξέφρασε ο συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Κάλεσε παράλληλα το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τους εφοπλιστές, «αντί να επιτίθενται και να συκοφαντούν τους ναυτεργάτες και αντί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ενδεχόμενες συνέπειες της απεργίας σε τοπικές κοινωνίες να ικανοποιήσουν το γρηγορότερο δυνατόν τα αιτήματα της απεργίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: