www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΟΠΕΚ: «Όχι» σε απελευθέρωση του ωραρίου με υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις


Αντίθετη στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων εφόσον διατηρείται το καθεστώς των υποχρεωτικών διανυκτερεύσεων/διημερεύσεων δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

 Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο των πρατηρίων απελευθερώνεται με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, σε εφαρμογή σχετικής πρόβλεψης του μνημονίου.

 Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η ρύθμιση ουσιαστικά αυτοαναιρείται με την πρόβλεψη για τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις/διημερεύσεις.

«Πώς νοείται ελεύθερο ωράριο με υποχρεωτική λειτουργία και μάλιστα με επιβολή προστίμου έως
20.000 ευρώ, σε όσους δεν εφαρμόσουν την απόφαση;», διερωτάται.

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να απελευθερώσει πλήρως το ωράριο των πρατηρίων, αφού ανέλαβε την υποχρέωση να το κάνει, ή διαφορετικά να διατηρήσει το παλιό καθεστώς με τους πίνακες διανυκτερεύσεων/διημερεύσεων.

Αναφερόμενη, τέλος, στο ζήτημα της εγκληματικότητας σημειώνει ότι, όπως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια οι πίνακες των διανυκτερεύσεων, αποτελούν εγχειρίδιο δράσης για τις συμμορίες των ληστών. «Έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη να προσαρμόζονται οι αστυνομικές περιπολίες τις νυχτερινές ώρες με βάση τους πίνακες διανυκτέρευσης αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για τη ζωή και την περιουσία των συναδέλφων», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: