www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σε τρεις μήνες η διάθεση της κάρτας αποδείξεων

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αρχίσει η παροχή των καρτών αποδείξεων τόνισε ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή».


«Η κάρτα αποδείξεων διευκολύνει τους πολίτες για να δηλώσουν το αφορολόγητο όριο, είναι ανώνυμη, διατίθεται από τις τράπεζες ενώ ζητήσαμε γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων» σημείωσε.

«Ο αριθμός της κάρτας αποστέλλεται μαζί με τον ΑΦΜ και η εγγραφή των αποδείξεων στην κάρτα γίνεται αυτόματα. Η προμήθεια της κάρτας, είναι προαιρετική» τόνισε ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο κ. Σπινέλης επισήμανε δε ότι στην κάρτα γράφεται μόνο το ποσό της αγοράς και όχι το προϊόν που αγοράζεται, είναι ανώνυμη και χωρίς bar code. Ερωτηθείς εξάλλου γιατί η προμήθεια της κάρτας είναι προαιρετική απάντησε ότι «έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις, όποιοι δεν θέλουν να την
προμηθευτούν τους αφήνουμε την επιλογή.

Όσον αφορά τις δηλώσεις ΕΤΑΚ, σημείωσε ότι τον περασμένο χρόνο εκκρεμούσαν δηλώσεις ακόμη και από το 2008. «Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να κλείσουμε όλες τις παλιές εκκρεμότητες» σημείωσε.

«Οι διαδικασίες για την εκκαθάριση και την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας ολοκληρώθηκαν όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αποφασίστηκε παράταση για την περαίωση λόγω μεγάλης ανταπόκρισης» πρόσθεσε ο κ. Σπινέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπινέλη, τα τελευταία τέλη κυκλοφορίας στάλθηκαν 15 Νοεμβρίου από το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: