www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ίδρυση Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας

Στην ίδρυση Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας προχωρούν οι εκπρόσωποι 13 από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας της χώρας. Τα ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση Ένωσης αποτελούν οι ακόλουθες εταιρείες:


1. ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε.

2. Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

3. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΥΒΟΣ Α.Ε.

4. ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ & ΧΗΜΙΚΑ ELFE ABEE

6. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

7. ΜΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΡΤΟΥ Α.Ε.

8. ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε

9. SOVEL A.E.

10. ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

11. ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.

12. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

13. ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα Ένωση εκπροσωπεί βιομηχανίες για τις οποίες το κόστος της ενέργειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας και άρα βιωσιμότητας, ενώ αντικείμενο δραστηριότητας της Ένωσης θα είναι ο συντονισμός και η από κοινού εκπροσώπηση των βιομηχανιών υψηλής εντάσεως ενέργειας της χώρας ενώπιον ελληνικών, αλλοδαπών και διεθνών φορέων, αρχών, οργανισμών και εταιριών σε θέματα σχετικά με τον τομέα της ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ίδρυση της Ένωσης κρίθηκε απαραίτητη από τους παραπάνω μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων ετών και η διαμορφούμενη κατάσταση στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας ιδιαίτερα, έχουν ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση του κόστους του βιομηχανικού ρεύματος, θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε κλείσιμο εργοστασίων και απώλεια θέσεων εργασίας.

Η Ένωση, όπως σημειώνει, επιθυμεί να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που την αφορούν και να διεκδικήσει θέση συνομιλητή της Πολιτείας και κάθε αρμόδιου φορέα σε θέματα που σχετίζονται με την αγορά ενέργειας.

«Η ανάπτυξη της χώρας και η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και αυτό σημαίνει ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, ιδιαίτερα για τις βιομηχανίες υψηλής εντάσεως ενέργειας», καταλήγει η ανακοίνωση.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: