www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ

Προσωρινές άδειες με ισχύ έως το τέλος του έτους προβλέπει το σχέδιο νόμου για την άρση του καμποτάζ, ώστε να τεθεί σε ισχύ από αυτή την τουριστική περίοδο. Η κυβέρνηση προωθεί διαδικασίες - εξπρές για την υπογραφή των συμβάσεων με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, καθώς προβλέπεται ότι θα πρέπει να υπογράφονται εντός τριάντα ημερών από την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή, με τις συμβάσεις θα ρυθμίζονται θέματα απασχόλησης και ασφάλισης των Ελλήνων ναυτικών που απασχολούνται στα κρουαζιερόπλοια, βεβαίωσης και είσπραξης της ειδικής εισφοράς για κάθε επιβάτη, διενέργειας επενδύσεων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, καθώς και οι όροι παράτασης και πρόωρης λύσης της σύμβασης. Το ακριβές περιεχόμενο
των συμβάσεων θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Πολιτισμού.


Οι Έλληνες ναυτικοί προβλέπεται ότι θα εργάζονται με τις συνθήκες που προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας και θα παραμένουν ασφαλισμένοι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Προβλέπεται λύση της σύμβασης με καταγγελία από το Δημόσιο, αν διαπιστωθεί παραβίαση των όρων της σύμβασης. Θα προβλέπονται οι όροι για τη λύση της σύμβασης με πρωτοβουλία της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Τα πλοία που θα εκτελούν κρουαζιέρες θα πρέπει να μεταφέρουν περισσότερους από 49 επιβάτες. Η διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 48 ώρες και η παραμονή στο λιμάνι από το οποίο θα ξεκινά τουλάχιστον 12 ώρες.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: