www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

«Ξεσκονίζουν» τους σκληρούς δίσκους

Στα ηλεκτρονικά αρχεία του Σωκράτη Γκιόλια αναζητεί η Αστυνομία την άκρη του νήματος στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου, ο οποίος κηδεύεται σήμερα στις 4:30 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.


Οι Αρχές ελπίζουν ότι το υλικό που βρίσκεται αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του θύματος θα δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που ενδέχεται να σχετίζονται με το χθεσινό μαφιόζικου τύπου χτύπημα.

Την ίδια στιγμή, επανεξετάζονται, υπό άλλο πρίσμα πλέον, οι απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφων που έχει διατυπώσει σε προκηρύξεις της η Σέχτα Επαναστατών, καθώς και η θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» μεταξύ της νέας τρομοκρατίας και του εγκλήματος του κοινού ποινικού δικαίου.

Ήδη οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο Σωκράτης Γκιόλιας στο σπίτι του και
στο γραφείο του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9,89 -στον οποίο ήταν γενικός διευθυντής- βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπισθεί το οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει την πρόοδο των ερευνών.

Επί του παρόντος δεν έχει προκύψει θέμα άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου στο ιστολόγιο Troktiko, με το οποίο συνδεόταν ο Σωκράτης Γκιόλιας, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στο προσεχές μέλλον. Κι αυτό καθώς η δολοφονία του εμπίπτει στα «ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα» για τα οποία, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να υπάρξει άρση απορρήτου, όπως ανέφερε στέλεχος των διωκτικών αρχών.

Το ιστολόγιο troktiko αρχικά διέψευσε τη συνεργασία του με το θύμα, μέσω ανάρτησης που δημοσίευσε χθες το πρωί, στην οποία αναφερόταν ότι «ουδεμία σχέση έχει το troktiko με τον Σωκράτη Γκιόλια (…). Ο Σωκράτης δεν είχε καμία σχέση με εμάς! Ναι, πράγματι μας ήξερε και τον ξέραμε και ναι ήταν φίλος».

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις 15.00 της ίδια ημέρας, η επίμαχη ανάρτηση αποσύρθηκε και το ιστολόγιο δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση: «Επίσημα σαν blog σας αναφέρουμε ότι το όραμα και η ιδέα του troktiko ήταν του Σωκράτη Γκιόλια». Η νέα ανάρτηση ξεκαθάριζε ότι το κείμενο που είχε δημοσιευτεί νωρίτερα γράφτηκε από νέα παιδιά τα οποία δεν γνώριζαν «τον Σωκράτη μας και το όραμά του για το οποίο πλήρωσε». Έως τη δολοφονία του ο Σ. Γκιόλιας αρνείτο ότι βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τοποθετεί την επιλογή του Σωκράτη Γκιόλια ως στόχου της Σέχτας Επαναστατών στην περίοδο των συλλήψεων προσώπων που κατηγορούνται ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς σχόλια και κείμενα που είχαν αναρτηθεί εκείνη την περίοδο στο Troktiko είχαν αποδοθεί από αντιεξουσιαστές σε εκείνον, με αποτέλεσμα να δεχθεί απειλές μέσω Διαδικτύου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι η Σέχτα Επαναστατών έχει «συγγενική» σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα. Παράλληλα, θεωρεί ότι η Σέχτα Επαναστατών βρίσκεται πιο κοντά στο κοινό έγκλημα από οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Η θέση ότι τα όρια ανάμεσα στους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και τους τρομοκράτες είναι δυσδιάκριτα έχει διατυπωθεί, άλλωστε, πολλές φορές και από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είχε όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της εκτέλεσης ενός συμβολαίου θανάτου από τον υπόκοσμο.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: