www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πνίγηκε η Θεσσαλονίκη

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρές πλημμύρες προκάλεσε σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης η ισχυρή καταιγίδα που χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας


Καταιγίδα, κατά τόπους ισχυρή, που συνοδεύτηκε από δυνατό άνεμο, βροντές και αστραπές έπληξε, νωρίτερα, το νομό Θεσσαλονίκης.


Αρκετοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως στη δυτική πλευρά του νομού μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσχεραίνοντας την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Στις περιοχές της Σίνδου, της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου από την έντονη βροχή και τον ισχυρό αέρα, δέντρα και διάφορα αντικείμενα παρασύρθηκαν και έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα
καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα.

Στην περιοχή του Σοχού, όπως έγινε γνωστό από τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που ξήλωσε στέγη ποιμνιοστασίου από λαμαρίνα και την έριξε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα αυτά να κοπούν και να σημειώνονται και εκεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Συνεργεία της ΔΕΗ, έχουν σπεύσει στις περιοχές και εντόπισαν τις βλάβες, οι οποίες αναμένεται να αποκατασταθούν μέσα στις επόμενες ώρες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δέκα περιπτώσεις για κοπές δέντρων και σε πέντε περιπτώσεις για άντληση υδάτων στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

Τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά δεν θα έχουν διάρκεια, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης. Σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη, τα φαινόμενα μπορεί να επαναληφθούν κατά τις πρώτες ώρες, ενώ κατά την αυριανή ημέρα, θα περιοριστούν στα ορεινά.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: