www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Διαβεβαιώσεις για ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών


Χωρίς κανένα πρόβλημα θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις διαβεβαιώνει η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι πανελλαδικές είναι «στον αέρα» καθώς έχει κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων που προκήρυξε το υπουργείο Παιδείας.

«Διαβεβαιώνω την κοινή γνώμη, τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει σχέδιο. Ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ένας διαγωνισμός, υπάρχουν άλλες λύσεις, θεσμικές και διαφανείς, ώστε να εξευρεθεί χαρτί, να τυπωθούν τα τετράδια και για να γίνουν όλα όπως
πρέπει εγκαίρως», δήλωσε σχετικά στη Βουλή.

«Θέλω πραγματικά να εκφράσω από το βήμα της Βουλής τη λύπη μου που κάποιοι, ακόμα και τώρα, με βάση φημολογίες και διαρροές επενδύουν για κομματικούς, εμπορικούς ή άλλους λόγους στο φόβο των γονιών και των μαθητών. Όλα βαίνουν απολύτως ομαλά», πρόσθεσε.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου εγκαίρως να προμηθευτεί το υλικό διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εν συνεχεία εγκαίρως να παραληφθεί από τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα».


«Σχετικά με την προμήθεια υλικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η διαγωνιστική διαδικασία προχωράει ομαλά όπως ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις που ένας διαγωνισμός κρίνεται άγονος σε πρώτη φάση», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.


«Εξάλλου», καταλήγει το υπουργείο, «και στο παρελθόν -κατά τη διαδικασία προμήθειας υλικών για τις εξετάσεις- έχει επανειλημμένως αποβεί άγονος ο διαγωνισμός σε πρώτη φάση. Αλλά και τότε εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας υλικών πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις είχαμε και για τα βιβλία που ακόμα τα παιδιά δεν έχουν πάρει και σε δύο μήνες περίπου θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις. Από που θα διαβάσουν για να γράψουν Πανελλαδικές;

Ακούγεται ακόμα ότι οι καθηγητές θα κάνουν απεργίες την περίοδο των Πανελλαδικών.

Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Κανονικά φέτος θα πρέπει να περάσουν όλοι χωρίς εξετάσεις.