www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σκληρή στάση της τρόικας στο συνταξιοδοτικό

Σήμερα παραδίδεται στον Ανδρέα Λοβέρδο η αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό, βάσει της οποίας ο υπουργός Εργασίας λέει ότι θα προσπαθήσει να πείσει το Δ.Ν.Τ για ηπιότερες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Ωστόσο, εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν επιμένουν ότι έχουν διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου με την τρόικα και αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης.

Η Ελλάδα δείχνει αφοσίωση στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και δεν θέλει να ξανανοίξει θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού" τόνισε εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ στο

Ρόιτερς.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε σε email της πως “Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή του προγράμματος και δεν έχουν πρόθεση να ξανανοίξουν θέματα, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στο καθεστώς των συντάξεων”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις εκπροσώπου της Κομισιόν, ο οποίος υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με το μνημόνιο.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: