www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μειώθηκε ο αριθμός των υποσιτιζόμενων ανθρώπων του πλανήτη

Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, μειώθηκε κατά 9,6% ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Υγείας (FAO) του ΟΗΕ, για το 2010.


Το 2009 οι υποσιτιζόμενοι άνθρωποι είχαν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο, ενώ τους πρώτους μήνες του 2010 η καταμέτρηση τους δείχνει 925 εκατομμύρια.

"Ο αριθμός των υποσιτιζόμενων στον κόσμο παραμένει σε απαράδεκτα επίπεδα, παρά την πρώτη μείωση που σημειώθηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πιο ευνοϊκές οικονομικές συγκυρίες που παρουσιάστηκαν αυτή τη χρονιά καθώς και στη πτώση των τιμών των τροφίμων που ξεκίνησε το 2008 στις εθνικές και στις διεθνείς αγορές. Το γεγονός ότι ο αριθμός των υποσιτιζόμενων ανθρώπων παραμένει τόσο υψηλός, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και πολύπλοκο στη δομή του. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να ενισχύσουν τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και τα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας", εξηγεί ένας εκπρόσωπος της FAO.

Η αναλογία των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα παραμένει η υψηλότερη στην υποσαχάρια
Αφρική, με το 30% του πληθυσμού της να υποσιτίζεται.

Τα δύο τρίτα των 925 εκατ. υποσιτισμένων βρίσκονται σε επτά μόνο χώρες: Μπαγκλαντές, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Αιθιοπία, Ινδία, Ινδονησία και Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: