www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα οδηγήσουν σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης

Νέο κύκλο «μεγάλων αλλαγών» που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα οδηγήσουν σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. Όπως αναμενόταν, ο κ. Γ. Παπανδρέου πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα του Κινήματος τον πρώην υφυπουργό κ. Μιχ. Καρχιμάκη, η εκλογή του οποίου αναμένεται αργότερα, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμη ότι τις μέρες αυτές κλείνει ένας πρώτος κύκλος, αλλά ανοίγει -όπως είπε- κι ένας νέος, ένας κύκλος μεγάλων, επαναστατικών και αυτονόητων αλλαγών για την Ελλάδα, οι οποίες «θα οδηγήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο έξω από την κρίση, αλλά και θα την προστατεύσουν από μελλοντικές τέτοιες συνθήκες, καθώς επίσης και σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως, βάλαμε όλοι οι Έλληνες τα θεμέλια για να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και την ελπίδα ζωντανή, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε μια σταθερή Ελλάδα», υποστηρίζοντας ότι η δύσκολη
καθημερινότητα είναι το τίμημα του παρελθόντος και ο δύσκολος δρόμος της μετάβασης.

Προτείνοντας τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρόκειται για στέλεχος που «έχει δώσει σκληρές μάχες με το ΠαΣοΚ, όχι μόνο στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες μέρες». Προανήγγειλε, δε, ότι σε επόμενη συνεδρίαση, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα φέρει την πρότασή του για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο δεν θα μετέχουν κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στον απερχόμενο Γραμματέα κ. Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος -όπως είπε- ανέλαβε τη θέση σε μια περίοδο πρωτοφανούς δυσκολίας για τη χώρα αλλά και το ΠαΣοΚ, λόγω της μετάβασης στη διακυβέρνηση της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα οργανωτικά ζητήματα. Τον ευχαρίστησε δε ειλικρινά γιατί πέτυχε να γίνει ομαλά αυτή η μετάβαση και γιατί ξεκίνησε και πάλι σε μερικούς μήνες να παράγει έργο.

«Ναι στον Καλλικράτη»

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών, απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν εγκλωβισμένη την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη σαν μοίρασμα προνομίων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αναδειχτούν εκείνα τα πρόσωπα που πιστεύουν στις αρχές του «Καλλικράτη».

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να πουν «όχι» στις δυνάμεις που δεν θέλουν ν' αλλάξει τίποτα, στις δυνάμεις που κρύβουν την αντίρρησή τους στην μνημονιολογία. «Είμαστε δύναμη ανατροπής, αλλά και συνένωσης όσων δυνάμεων θέλουν την αλλαγή μέσα από κοινούς στόχους» υπογράμμισε.

Παράλληλα, επανέλαβε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στις οποίες είχε αναφερθεί και στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Πρόκειται μεταξύ άλλων, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την αναδιάρθρωση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, την αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει πιο δίκαιο σύστημα, την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, την ενιαία αρχή πληρωμών στο Δημόσιο, τη διαφάνεια και την ανάπτυξη, ώστε το κράτος να έχει στο επίκεντρο τον πολίτη.

«Η Ελλάδα είναι παρούσα»

Αναφερθείς στην εξωτερική πολιτική της χώρας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αν και 11 μήνες πριν η χώρα είχε χάσει τελείως την αξιοπιστία της, σήμερα την ανακτούμε με κόπο και αγώνα και σημείωσε ότι, καθώς τα διεθνή φώτα παραμένουν πάνω στην Ελλάδα, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης παίρνουν διεθνή διάσταση για την αλλαγή της εικόνας της.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια φάση εξωστρέφειας και επιθετικών πρωτοβουλιών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής» είπε, σημειώνοντας πως «κάνουμε σαφές παντού ότι η Ελλάδα είναι παντού παρούσα, ότι έχουμε λόγο» καθώς επίσης και ότι πάμε πάντα ένα βήμα μπροστά σε όλα τα θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα.

Σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης για επιθετική και εξωστρεφή εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλα τα κόμματα να προβάλουν μια ισχυρή και εξωστρεφή Ελλάδα.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως ημέρα μνήμης καθώς συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το αεροπορικό δυστύχημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλοι πέντε άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: