www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει τη νέα κυβέρνηση


Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει η νέα κυβέρνηση υπό το Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δηλώνει ότι θα δώσει αρνητική ψήφο στη νέα κυβέρνηση, ζητώντας αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με εκλογές.

Αναφερόμενη στις διεργασίες των προηγούμενων ημερών για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για διελκυστίνδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με θεσμικές αποκλίσεις, η οποία -όπως αναφέρει- εξάντλησε τις
αντοχές της κοινωνίας, και με αφορμή τους χειρισμούς που έγιναν, εκτιμά ότι καταδεικνύεται «η αδήριτη και επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από τη λαϊκή ετυμηγορία».

«Αυτό που επιδιώχθηκε», υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά, «ήταν μια συμψηφιστική μεταβατική ρύθμιση στο πλαίσιο ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, με δεδομένη τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής» και καταλήγοντας γνωστοποιεί την απόφασή της να καταψηφίσει την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: