www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο καιρός στις 11.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, στα δυτικότερα τμήματα του Αιγαίου και στα ανοικτά του Ιονίου, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, καθώς και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 20, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 17 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 9 έως 15 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι στα βόρεια και ανατολικά κυρίως τμήματα σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις και στην έξοδο του Πατραϊκού θυελλώδεις.

Νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς στην πόλη και στους 13 με 14 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις και πιθανόν στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 με 10 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: