www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πυρά από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών


Σφοδρές επικρίσεις κατά της νέας κυβέρνησης, μετά την ορκωμοσία της στο Προεδρικό Μέγαρο, εξαπέλυσαν ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών. Με ανακοινώσεις τους τα τρία κόμματα τονίζουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν διαθέτει τη λαϊκή νομιμοποίηση και διαβλέπουν την επιβολή νέων, σκληρότερων μέτρων.

ΚΚΕ: «Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου»


Με το σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου» και τη φράση του ποιητή Κώστα Βάρναλη «απ’ τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ' εφκές ή παρακάλια», υποδέχθηκε το ΚΚΕ την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης υπό το Λουκά Παπαδήμο. Στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα καυτηριάζει και την υπουργοποίηση τεσσάρων στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., κάνοντας λόγο για «ιδεολογικούς απογόνους του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου».

«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που το σχηματισμό της απαιτούσαν εδώ και καιρό η ΕΕ, οι τραπεζίτες, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και τα άλλα τμήματα των μονοπωλίων, είναι γεγονός. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των
βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος», υπογραμμίζει το ΚΚΕ καλώντας σε συσπείρωση «το λαϊκό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους».

«Ούτε μια μέρα να μην χαθεί. Δράση τώρα και λαϊκή αντεπίθεση. Πάλη ταξική σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, ενάντια στα χαράτσια, για συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, μισθούς και συντάξεις, ενάντια στην εφεδρεία και άλλα. Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος», διαμηνύει ο Περισσός και ζητεί από το λαό «να κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης - λαιμητόμου των λαϊκών δικαιωμάτων», να την ανατρέψει και «να απαιτήσει εκλογές τώρα», ενώ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους», ιδιαίτερα σε όσους ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που οι μάσκες της έπεσαν, να τους εγκαταλείψουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στη δράση και στην κάλπη».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αποτελεί πρόσχημα ότι η κυβέρνηση της λεγόμενης εθνικής ενότητας είναι προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα και για να δοθεί η 6η δόση, όπως είναι ψέμα ότι η συμφωνία για το κούρεμα ήταν επιτυχία κατά των τραπεζών» και αυτό, ισχυρίζεται, το αποδεικνύει η πρωθυπουργοποίηση του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου.

Όπως υπογραμμίζει, «η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έγινε για να σωθεί η πλουτοκρατία, με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν ολοκληρωτικά η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» και προειδοποιεί πως «ανεξάρτητα από τη διάρκειά της η νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας θα πάρει μέτρα για 10 - 15 χρόνια, με νέα μνημόνια που μπροστά τους ωχριά η μέχρι τώρα βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και η ίδια η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «γ κυβέρνηση της τρικομματικής συμμαχίας έχει έναν αποκλειστικά εντολοδόχο: Την Κομισιόν και τις δυνάμεις βεβαίως του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Συγκροτήθηκε με έναν και μοναδικό σκοπό. Μέσα σε όσο γίνεται λιγότερο χρονικό διάστημα, ως ένα βαθμό και απροσδιόριστο, να μετατρέψει τη ζωή του λαού σε κόλαση και να φιμώσει τον λαό για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα νέα χειρότερα μέτρα». Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση απαράδεκτη, θεωρώντας βέβαιο ότι «δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, το δε έργο της πραγματικά, όσο κρατήσει αυτό, θα περάσει σε μαύρες σελίδες στην ιστορία».

«Πόλεμος στον πόλεμο, ούτε ένα λεπτό ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάσει, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μια ώρα γρηγορότερα» κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι - χέρι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ


Για καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία, όπως τονίζει «θα κληθεί να ολοκληρώσει όσα καταστροφικά έπραξε για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν έχει καμία νομιμοποίηση και καμία απόφασή της δεν αναγνωρίζεται από την κοινωνία, η οποία ουδέποτε ρωτήθηκε αν θέλει να την κυβερνούν τραπεζίτες και άνθρωποι που τίμησαν την 28η Οκτωβρίου στο σπίτι του δικτάτορα Μεταξά», επισημαίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, «που δεν εκφράζει το λαό» και η οποία, όπως αναφέρει, «ορκίζεται με τις ευλογίες του ΣΕΒ των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου, της Μέρκελ και του Σαρκοζί».

Καλεί μάλιστα τους πολίτες «που δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν ή να ανεχτούν την πολιτική που οδηγεί στην εξόντωσή τους, να συνεχίσουν τους αγώνες για την ανατροπή της».

Γ. Δημαράς: Καταδικασμένη η όποια κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση


«Μετά την πολιτική σχιζοφρένεια, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, "ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν…"» δήλωσε για το νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς.

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση, οποιασδήποτε συνεργασίας, που δεν έχει τη λαϊκή και δημοκρατική νομιμοποίηση, είναι καταδικασμένη. Είναι αδιανόητο να καταπατώνται οι δημοκρατικοί θεσμοί και το Σύνταγμα προκειμένου να ικανοποιηθούν ορατές και αόρατες πολιτικές και οικονομικές εξουσίες» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: